9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ne Kadar Beklemeli?



Aupair olma süreci çok da kolay olamayabiliyor kimi zaman. Uzun süre beklemeniz gerekebiliyor örneğin. Bunun ortalaması nedir, ne kadar beklersem uzun sürer gibi sorularınıza maalesef net bir cevap veremeceğim ama bir kaç örnek ile aslında yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

Örneğin Aralık ayında başvurdunuz ve hala bekliyorsunuz, bu noktada bir sorun olabilir ve ajansınıza danışıp mutlaka detayları bugüne kadar kimin size baktığı gibi bilgileri edinmeye çalışın. Sisteme dahil olur olmaz ajansınızı sık boğaz etmeyin tabi, 2 ay sonunda hala kimse çıkmadıysa ben o ajansı basardım sanırım.

Ya da dönemler de etkili olabiliyor size gelen ailelerde. Örneğin aileler genelde yeni okul dönemi ile birlikte yeni aupair almak isterler. Ya da bir önceki aupairin dönemi zaten o tarihte bitiyordur gibi. Yani aileler daha yoğun olarak Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında bakıyorlar aupairlere.

Sisteme dahil olmanızdan ortalama 10 gün sonra ailelerden haber çıkmaya başlar genelde. 2 ay içinde de 4-5 aile ile görüşürsünüz. Ama bunun bir standardı yoktur tabiki, sadece 2 ay sonunda kimse sizi aramadıysa hala ajansın kapısını mutlaka çalın. Ajansın sizi yönlendirmesi ve sorunun nerde olduğunu belirtmesi gerek, bunu yapmıyorsa belki de doğru bir ajans seçmemişsinizdir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder