3 Ocak 2015 Cumartesi

Au pair Nedir? Au pair Kimdir? Au pair Ne Yapar?

Bu sorunun cevabını kendim yazacaktım ancak ekşi sözlük yazarlarından biri tam da benim anlatmak istediğimi yazmış zaten. O nedenle siamese nickli yazardan alıntı yapıyorum buraya.

"... Genellikle yurt dışına en ucuzundan dil öğrenmek için giden kimsedir. Bazen de ilgili branşında bir şeyler yapmak isteyip sponsorları (anne,baba,hasan,osman...) tarafindan artık zırnık koklatılmadığı için çareyi bu yolda bulmuş kişidir.

Au pair; sponsor, ajans, au pair ailesi üçgeninde incelenmelidir:

Sponsor: Para vermeyen ailedir. Kendince hakli olabilir.
Ajans: Aracı kurumdur. Tek derdi sizden para almaktır, gittiğiniz ülkelerde hiçbir karın ağrınızla ilgilenmez. (İstese de ilgilenemez  gidilen ülkede oradaki ajansın ve parayı veren au pair ailesinin düdüğü öter. )
Au pair ailesi: Öcü değildir. Normal hayatta iki dilim kekten büyüğünü size veren insanlar olduğu gibi au pair aileleri de süper insanlar olabilir. zaten mağdur olunduğ düşünülüyorsa o ailede kalmak tamamen sizin kabahatinizdir. Zaman zaman sinir krizi geçirilebilir ama bunlariın kokeninde özlem yatar. Zira insan yolda, trafikte, evde de sinir krizi geçirebilen bi canlıdır. Ev işi illa ağır olacak diye bir şey yoktur. Ama bi takım yükümlülükler vardir tabi. Biraz gerçekçi olunmalı, au pair ailesinin de bi hayır kurumu olmadığı unutulmamalıdır. Hayatta zorluklar olmadan muvaffak olunamadığı artık 14 yaş üstü herkesçe bilinmektedir.

Sonuç: Zor yanları çoktur. ama görgülü insanlar zaten kendini belli eder, size aileden biri gibi davranır, dertlerinizi paylaşır, ardınızdan giderken üzülür. geriye dönüp bi bakarsınız bi kalabalıkağız gürültücü italyan bi aileniz, bi de amman karınncayı dahi incitmiyim telaşında hint budist aileniz vardır.
Aupair acısıyla tatlısıyla hayat tecrübesi yaşamış insandır..."

Siamese'e kesinlikle katılıyorum, Korkulacak bir şey yok kaybedeceğiniz bir şey de yok haydi hemen ajanslarla görüşmeye başlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder